De brief aan de Romeinen
Auteur: Karl Barth

Samenvatting

De brief aan de Romeinen 1e druk is een boek van Karl Barth uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789085065173

De brief aan de Romeinen is een opmerkelijk boek – kritisch, scherp geschreven en te lezen als een pamflet. Het is een van de belangrijkste theologische werken in de twintigste eeuw en wordt door theologen van nu zelfs beschouwd als een beslissend moment in de geschiedenis van de theologie.

De oorspronkelijke Brief van Paulus aan de Romeinen uit 58 na Chr. bevat de basis van de christelijke leer en heeft door de eeuwen heen kerkhistorisch een grote rol gespeeld. Karl Barth schreef een commentaar op de Brief, waarmee hij wereldberoemd werd. Voor het eerst verschijnt er een integrale Nederlandse vertaling van.
De auteur denkt op een geordende en bijbels verantwoorde wijze na over de relatie tussen God, de mens en de wereld. Het – moderne – besef dat het daarbij gaat om een menselijke poging die nooit af is en altijd weer voor herziening in aanmerking komt, staat centraal. Met het gegeven dat 'de mens mens en God God' is, moet de mens leren leven.

De doelgroep voor De brief aan de Romeinen is breed: theologisch en filosofisch geïnteresseerden en professionals, godsdienstwetenschappers en godsdienstpsychologen. Het is verplichte kost voor studenten en zeer geschikt voor gespreksgroepen, leesgroepen en nascholingsinstituten.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel De brief aan de Romeinen
Auteur Karl Barth
Uitgever Boom uitgevers Amsterdam
Jaar Verschenen 2007
Taal nl
Pagina's pp. 608
ISBN139789085065173
Onderwerp Romeinen (brief)

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!