Meervoudig verbonden
nieuwe perspectieven op vragen rond kerk, Israël en Palestijnen

Samenvatting

Vanuit de Nederlandse context is al veel gezegd over de wijze waar op de kerk zich tot Israël en Palestijnen zou moeten verhouden. Toch zijn we er zeker nog niet mee klaar.

Deze bundel geeft een blik in het internationale discours waarna auteurs uit de Nederlandse context reageren en nieuwe mogelijkheden voor verder gesprek ontwikkelen. Zo blazen ze de soms vastgeroeste discussie nieuw leven in. Ook zoeken zij een richting die verder brengt, verbindend is en ons bepaalt bij de corebusiness van de kerk: het lezen van de Bijbel en het perspectief vanuit Christus. Tegelijk ontvlechten ze onder delen in de discussie rond kerk, Israël, Palestijnen, islam en politiek die vaak al te zeer met elkaar verweven zijn.
In een debat waarin mensen en visies vaak tegenover elkaar staan, willen de auteurs vanuit een diepere basis een verbondenheid bepleiten die tegenstellingen kan overstijgen.


Aan dit boek werkten mee: Arjan Plaisier, Bernhard Reitsma, Gertrudeke van der Maas, Govert Buijs, Johan van den Berg, Kees Jan Rodenburg, Klaas Spronk en Leo J. Koffeman. Daarnaast zijn vertalingen opgenomen van artikelen van Robert W. Jenson en Shaul Magid.

Recensie

Nog geen recensies

Boekinformatie

Titel Meervoudig verbonden nieuwe perspectieven op vragen rond kerk, Israël en Palestijnen
Auteur Arjan Plaisier, Klaas Spronk
Uitgever Boekencentrum
Jaar Verschenen 2012
Taal nl
Pagina's pp. 128
ISBN139789023926429
Onderwerp Filistea, Palestina, Philistia, Israel (regio)

Bestellen

Klik op het logo om te bestellen!


Commentaar

Zie de huisregels welk commentaar wordt opgenomen!